مدرسه قباد بررسی مزایای CMS و فریم ورک PHP، کدام بهتر است؟ - مدرسه قباد

هرکدام از ابزارهای نرم افزاری و توسعه دهنده دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و البته همین باعث ارتقاء زبان های برنامه نویسی می شود و باید به فال نیک گرفت. مزایای CMS و فریم ورک PHP هم جزء همین موارد است.

هر دو در طراحی وبسایت و برنامه نویسی صفحات سایت به ما کمک های زیادی می کنند و طبیعتا دارای قدرت و ضعف های مختلفی هستند. ولی واقعا کدامیک بهتر هستند؟

در ادامه می خواهیم به همین مسئله بپردازیم و مزایای CMS و فریم ورک PHP را با هم مقایسه کنیم، با بررسی تخصصی این دو با کدنویسی به زبان ساده همراه باشید.

بررسی مزایای CMS و فریمورک های PHP

CMS یا سیستم مدیریت محتوا, همین طور که از اسمش پیدا هست, به شما به عنوان صاحب کسب و کار قدرت مدیریت محتوای وبسایتتون رو میده. وقتی که وب سایت ساخته شد, شما میتونید وارد بشید و به تمام عملگرها دسترسی داشته باشید.

شما میتونید متنی رو در یک صفحه ی خاص تغییر بدید, یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید, محصولات جدید اضافه کنید, انبار رو مدیریت کنید, قیمت ها رو تغییر بدید و هر عملیاتی که در سمت بک اند سایت CMS محور شما وجود داره رو انجام بدید.

بنابراین لازم نیست شما برای هر تغییری به توسعه دهنده ی سایت مراجعه کنید. محبوب ترین گزینه های CMS در حال حاضر وردپرس , دروپال و جوملا هستند.

یک فریمورک کدهای سفارشی نوشته شده توسط افراد خاصی هستند که در چهارچوب قوانین مشخص قرار دارند. این به توسعه دهندگان اجازه میده تا افزونه ها و نرم افزارهای دلخواهشون رو با زبان PHP و توسط این کتابخانه ها بنویسند.

همچنین میتوان از فریمورک های دیگر برای پشتیبانی ویژگی های مختلف استفاده کرد. فریمورک ها کمک می کنند تا یک توسعه دهنده بتواند سایت سفارشی سازی بهتری برای سایت انجام بدهد, اما سایت باید منحصرا توسط یک تیم IT طراحی و نگهداری شود.

کاربران واقعی فریمورک ها افراد فنی هستند. یک فرد غیرفنی احتمالا در توابع و زبان های برنامه نویسی این کار گم خواهد شد. فریمورک های محبوب PHP شامل لاراول, CodeIgniter و Zend هستند.

بررسی مزایای CMS و فریم ورک PHP، کدام بهتر است؟

تفاوت CMS با فریم ورک PHP

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انتخاب یک CMS آماده یا فریمورک PHP, چهار ویژگی مهم زیر رو در ساخت و نگهداری سایت در نظر بگیرید :

چهار عملگر امنیت, انعطاف, ارتقاء و تجربه کاربری (UX) بصورت متفاوت در CMS ها و فریمورک های PHP مدیریت می شوند.

۱- امنیت

امروزه امنیت یکی از مهم ترین دغدغه های وبسایت ها و اپلیکیشن های کسب و کار آنلاین است. هکرها تلاش می کنند تا راهی برای حمله به وبسایت پیدا کنند و از این طریق سایت رو تخریب کرده یا تغییراتی که دوست دارند رو اعمال کنند یا اطلاعات مورد نظرشون رو دریافت کنند. این میتونه ارزش یک وبسایت کسب و کار رو کاهش بده.

اکثر CMS ها بصورت متن باز هستند و کد پایه ی اونها برای همه قابل دسترس هست. توسعه دهندگان زیادی هستند که پلاگین ها و ابزارها و افزونه هایی رو برای CMS طراحی می کنند.

وقتی  توسعه دهندگان نقطه ضعفی پیدا کنند, یک نسخه جدید با رفع اون مشکل منتشر می کنند. نکته ی مهم این است که پلاگین های قابل اعتماد, از منبع معتمد روی سایتی که با CMS آماده ساخته شده, نصب شود.

سایت هایی که با فریمورک های PHP ساخته شده اند, امنیت بیشتری نسبت به CMS های آماده دارند. از اونجا که کدهای سفارشی استفاده می شود, شکستن ساختار امنیتی این ها سخت تر است.

همچنین اکثر فریمورک ها عملگرهای داخلی برای کدگذاری و عملیات های مختلف در برابر مشکلات امنیتی زیر دارند :

  • تزریق SQL
  • حملات XSS
  • حملات CSRF

نتیجه گیری : وبسایت هایی که به خوبی توسط فریمورک PHP توسعه داده شده اند, امنیت بیشتری دارند.

۲- ارتقاء

اینکه سایت شما با جدیدترین تکنولوژی ها آپدیت باشه, واقعا مهم هست. ارتقاء به امنیت وبسایت کمک میکنه.

CMS های آماده معمولا هرماه آپدیت جدید میدهند. این وبسایت ها باید همواره آخرین نسخه ی موجود رو داشته باشند. اما اگر آپدیت هم نباشند, کارایی دارند با این تفاوت که ممکنه امنیت و رابط کاربری سطح پایین تری داشته باشند. موارد زیر معمولا در CMS ها بروزرسانی می شوند :

  • آپدیت امنیتی
  • ویژگی های جدید
  • پشتیبانی از SEO
  • پشتیبانی از افزونه های جدید

فریمورک ها آپدیت های منظمی مثل CMS های آماده ندارند. اکثر فریمورک های PHP آپدیت های رو برای قابلیت های جدید منتشر می کنند, اما معمولا این آپدیت ماهیانه نیست. برخی از این فریمورک ها شش ماه آپدیتی نمیدهند اما همچنان کارآمد و امن هستند.

نتیجه گیری : با توجه به ارتقاء, انتخاب بین CMS آماده و فریمورک های PHP بستگی به صاحبان کسب و کار دارد, هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشون رو دارند.

۳- انعطاف

بسته به نیازمندی های هر کسب و کار سایت شما ممکنه به عملگرهای مختلف و اتصال به اپلیکیشن های دیگه نیاز داشته باشه. گاهی اوقات شما سایتی میخواهید که عملیات های مختلفی که به هم وابسته اند رو انجام بده و به خوبی با سیستم های متفاوت ارتباط برقرار کنه, برای مثال :

فرض کنیم سایت شما باید به یک CRM مثل Salesforce متصل بشه تا اطلاعات ثبت نام تماس رو ارسال کنه.

یا اینکه سایت شما باید به یک سیستم پردازش سفارش متصل بشه. مثلا FileMaker, وقتی که مشتری شما سفارش میده اگر بخواهید بصورت مستقل از سایت شما پردازش بشه, از این سیستم ها استفاده می کنید. البته در واقع سفارش ها از طریق سایت شما تولید می شوند.

ممکنه که شمابخواهید در سایتتون از یک پلاگین خاص جاوا اسکریپت استفاده کنید و این پلاگین در CMS ها آماده سازی نشده باشد.

از اونجا که سایت های CMS می توانند انواع عملگرها رو در اپلیکیشن ها داشته باشند, خیلی قابل انعطاف نیستند. در اپلیکیشن های پیش ساخته, خلاقیت میتونه محدود بشه.

تعدادی از ماژول ها و پلاگین ها در یک CMS ممکنه که نیاز به تغییرات و سفارشی سازی داشته باشند. فریمورک ها شامل کتابخانه های مختلفی هستند که به راحتی براساس نیاز کسب و کار شما سفارشی سازی می شوند.

نتیجه گیری : وقتتی حرف از انعطاف باشه, فریمورک های PHP سرتر هستند.

۴- تجربه کاربری

از جمله مزایای CMS ها داشتن تجربه کاربری بالا هست. اکثر CMS ها مدیریت ساده ای برای محتوای وبسایت فراهم می کنند. صاحبان کسب و کار میتونند اطلاعات وبسایت رو بدون مشکلی تغییر بدهند. معمولا CMS ها قالب های واکنش گرا ارائه می کنند, بنابراین به خوبی در دستگاه های موبایل کار می کنند.

یک فریمورک PHP معمولا رابط کاربری استاندارد پیش فرض نداره, که باعث میشه CMS ها رابط بهتری داشته باشند. اما توسعه دهندگان میتونند توسط کتابخانه های موجود رابط کاربری جذابی بسازند.

فریمورک های CSS مثلا بوت استرپ یا SASS توسط فریمورک های PHP استفاده می شوند تا تجربه ی کاربری بهتری بسازند. کاربران میتونند با استفاده از این فریمورک ها سایت های واکنش گرا بسازند.

نتیجه گیری : CMS ها تجربه کاربری بهتری با زحمت کم تر فراهم می کند.

بهترین گزینه برای کسب و کار شما چیست؟

مزایای CMS و فریم ورک PHP را با هم مقایسه کردیم و دیدیم که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند که البته انتخاب بین آنها را به مطالعه دقیق این مقاله و به خودتان واگذار می کنیم.

آیا شما بهترین مورد رو بین CMS های آماده و فریمورک های PHP برای کسب و کارتون انتخاب کردید؟ تا الان شما با کارایی اصلی این دو مورد آشنا شدید و میدونید که اونها چطور با امنیت, انعطاف, ارتقاء و تجربه کاربری برخورد می کنند. به عنوان صاحب کسب و کار شما باید با توجه به نیازمندی ها بهترین مورد رو انتخاب کنید.

۰
۰
رای ها

امتیازدهی به مقاله

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 337 views بار دسته بندی : آموزش برنامه نویسی تاريخ : 20 دسامبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها